top of page
Zoeken
  • Claudia Andeweg-Tros

Back to work....

Een keer knipperen met je ogen en de vakantie is weer voorbij.


Tijd om weer naar je werk te gaan en om de kinderen weer naar school te brengen. En dat terwijl de koffers nog niet helemaal opgeruimd zijn en de was nog hangt te drogen.

Hoe zorg je ervoor dat je dat fijne vakantiegevoel niet meteen kwijt raakt?


Tijdens de zomervakantie is het wat makkelijker om mindful te leven.

Het maakt niet uit waar je naar toe bent geweest en hoe je je vakantie hebt besteed, tijdens de vakantie is er maar weinig om je heen waar je onrust van krijgt. Niets moet en alles mag.

Met de volgende 3 tips hou je je vakantiegevoel langer vast.


  1. Neem dagelijks een moment voor jezelf, al is het maar 10 minuten. Doe een korte yoga sessie of ademhalingsoefening, lees een stukje uit een boek, luister een podcast of maak een wandeling.

  2. Doe 1 ding tegelijk. In plaats van multitasking, kun je je beter richten op één taak tegelijkertijd en die taak ook daadwerkelijk afmaken.

  3. Zorg dat je minder moet van jezelf. Moet je huis echt vandaag helemaal schoon? Moet alle was vandaag schoon of kan er ook wat blijven liggen tot morgen?


Heb je geen inspiratie om thuis een yoga sessie of meditatie te doen? As vrijdag start ik met het geven van Yoga & Mind lessen in Zuid-Beijerland. Ook kun je vanaf vrijdag 16 september bij mij terecht voor een 8-weekse mindfulness training. Tijdens deze training komen verschillende meditatie oefeningen aan bod, met de focus op opmerkzaamheid. Dit doen we door de aandacht te richten op bijvoorbeeld de ademhaling, het lichaam of de geluiden om je heen. Door dit regelmatig te oefenen krijg je steeds meer controle over waar je je aandacht op wil richten, om vervolgens op een andere manier om te gaan met gevoelens en gedachten.


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page