top of page

wo 11 jan

|

Oud-Beijerland

Mindfulness - een training in aandacht

Mindfulness betekent aandachtig en opmerkzaam zijn, met aandacht leven. Aanwezig zijn in het moment zonder meegesleept te worden in de drukte van alledag…

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Mindfulness - een training in aandacht
Mindfulness - een training in aandacht

Tijd en locatie

11 jan 2023, 19:30 – 21:30

Oud-Beijerland, Zinkweg 222, 3262 BH Oud-Beijerland, Nederland

Over het evenement

We brengen veel tijd door met dingen doen op de automatische piloot. Misschien herken je wel dat je in de auto rijdt en opeens beseft dat je al op je eindbestemming bent. Of dat je tijdens een gesprek merkt dat je helemaal niet hebt geluisterd naar het verhaal van de ander. We zijn op dat moment fysiek aanwezig, maar in ons hoofd zijn we ergens anders.

Mindfulness kan je hierbij helpen. Het is een vaardigheid die iedereen kan ontwikkelen! Je kunt mindfulness echter niet alleen vanuit de boeken leren. Er is oefening voor nodig, namelijk het doen van verschillende meditatie oefeningen. Meditatie klinkt voor veel mensen zweverig of als een alternatieve bezigheid, maar wetenschappelijk gezien is het inmiddels vrij duidelijk dat meditatie goed is voor bijna alles! Net als slapen, gezond eten en bewegen.

Door het beoefenen van mindfulness kun je meer aandacht, rust en balans in het leven brengen. Veranderingen die aangegeven worden na een 8-weekse mindfulness training zijn dat men zich effectiever, krachtiger, gezonder, stressbestendiger, meer ontspannen, zelfverzekerder en/of gelukkiger voelt.

Mindfulness is geen slelle oplossing. Het vraagt om een open, nieuwsgierige houding en ook een stukje tijdsinvestering. Maar één ding is zeker, wat je erin stopt aan tijd en energie, haal je er ook weer uit!

Deel dit evenement

bottom of page