top of page
Zoeken
  • Claudia Andeweg-Tros

Hou de zomer vast - Hou je vakantiegevoel vast


5 Tips hoe jij je vakantiegevoel langer vast kunt houden.


Geen wekker zetten, buitenlucht en vrijheid: kon het maar altijd vakantie zijn.


Het is half augustus en voor de meeste mensen zit de vakantie er alweer (bijna) op. Ook al ben je weer thuis en weer aan het werk, met deze tips hou je je vakantiegevoel langer vast.


  1. Ga naar buiten: Op vakantie leef je vaak buiten. Deze gewoonte kun je thuis ook vasthouden. Begin je dag met een ontbijt buiten of ga naar buiten zodra je thuis bent uit je werk. De zon blijft volgens de voorspellingen lekker schijnen, dus geniet van het buitenleven en van de zon.

  2. Bewaak je agenda: Plan niet meteen je hele agenda vol, maar reserveer tijd voor jezelf. Neem de tijd om je mailbox bij te werken en om vakantieverhalen uit te wisselen met je collega's.

  3. Gelukkig heb je de herinneringen nog. Maak een fotoalbum of een video, zodat je met een glimlach op je gezicht de herinneringen weer op kunt halen.

  4. Plan nieuwe leuke dingen in: Zorg ervoor dat je wat leuks in het vooruitzicht hebt. Een weekendje weg, dagje sauna, een mooie boswandeling of boek alvast je volgende vakantie zodat je daar weer voorpret van kunt hebben.

  5. Blijf in beweging: Op vakantie beweeg je vaak meer. Een wandeling op het strand, wandelend een boodschap doen, meedoen met een volleybaltoernooi op de camping of een mooie fietsrit maken. Door te bewegen maakt jouw lichaam een stofje aan: endorfine. Ook wel het geluksstofje genoemd. Wil je dit gevoel ook thuis vasthouden? Vanaf volgende week starten de yoga, powerwalk en yogawalk lessen weer. Je bent van harte welkom om mee te doen.


40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page