top of page
Zoeken
  • Claudia Andeweg-Tros

Alles wat je aandacht geeft groeit


Een quote die ik regelmatig voorbij zie komen in boeken of op social media is 'Alles wat je aandacht geeft groeit'.


Vorig jaar rond deze tijd ben ik gestart met mijn onderneming. In de maanden die volgden heb ik veel tijd gestoken in het maken van mijn website, het opstarten van mijn lessen en natuurlijk ook mijn netwerk vergroten door regelmatig posts op social media te plaatsen. Door veel aandacht te geven aan social media, groeide het aantal volgers en, niet onbelangrijk, ook het aantal leden. Aandacht geven aan mijn onderneming zorgde voor groei van mijn onderneming.


Gisteren heb ik tijdens mijn werk bij het Erasmus MC ervaren wat er gebeurt zodra je aandacht geeft aan een groep collega's. Gisteren hebben we een eerste teamsessie gehad die in het teken stond van verandering. Waar komen we vandaan, waar staan we nu en waar gaan en willen we naar toe? Wat is de bedoeling van ons werk? We hebben met elkaar besproken wat we achter ons willen laten en wat we graag mee willen nemen. Wat waren dieptepunten en hoogtepunten? Door aandacht te geven aan elkaar en te luisteren naar elkaar ontstonden open en waardevolle gesprekken. Het team groeide naar elkaar toe deze middag. Aandacht geven aan een individu en een team zorgt ook in dit geval voor groei.


En jij? Wat laat jij groeien door er aandacht aan te geven?
33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page