top of page
Zoeken
  • Claudia Andeweg-Tros

De week van de werkstress

In veel nieuws uitzendingen zie je het vandaag terug komen:" Hoge werkdruk zorgt nog steeds voor veel burn-out klachten.".


Bijna 1,3 miljoen Nederlanders hadden vorig jaar last van burn-outklachten. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau TNO en het CBS. Bijna de helft van de werkgevers geeft aan dat de werkdruk een groot risico binnen het bedrijf is. Het gevolg hiervan is dat het ziekteverzuim hoog blijft. De hoge werkdruk is hier namelijk in 1/3 van de gevallen de oorzaak van. Een zieke werknemer kost gemiddeld tussen de € 250,- en € 400,- per dag. Typ 'Wat kost een zieke werknemer?' maar in je zoekbalk en je ziet deze bedragen terug komen.


Deze week is het de week van de werkstress. Het thema van dit jaar is" Mentaal en fysiek sterk!" Met de verzuimcijfers en de schaarste op de arbeidsmarkt is het belangrijk extra aandacht te besteden aan de mentale en fysieke gezondheid van je personeel, maar natuurlijk ook investeren in je eigen gezondheid.


Wat kan ik voor jou betekenen?


Op woensdag 30 november start de 8-weekse mindfulness training. Kosten hiervan zijn € 400,-. Dat is dus ongeveer evenveel als een zieke werknemer per dag kost.


Mindfulness komt bij diverse onderzoeken uit de bus als effectief middel tegen stress en burn-out, zowel bij volwassenen als bij kinderen. Daarnaast ga je minder piekeren, je kunt je beter concentreren, je krijgt meer zelfvertrouwen en je slaapt beter.


Wil je meer weten over de training? Neem dan contact met me op.

Naast mindfulness training, geef ik ook yogalessen en powerwalk training. Dus wil je naast je mentale gezondheid ook aan je fysieke gezondheid werken? Dan kun je bij mij terecht.
14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page