top of page
Zoeken
  • Claudia Andeweg-Tros

De zomervakantie staat voor de deur


Bijna vakantie…

Het is half juli en voor veel mensen is de zomervakantie al begonnen of start deze binnenkort. De weken voordat de vakantie begint staan voor veel mensen in het teken van de laatste mailtjes en telefoontjes wegwerken. Je agenda staat nog vol met afspraken, want je bent er tot slot van rekening een paar weken niet. Kortom, drukke weken waarin veel moet.


En dan is het vakantie


Voor de meeste mensen begint de vakantie niet relaxed. Al tijdens de voorbereidingen van de vakantie ontstaat er onrust. Heb ik alles wel ingepakt, wie vraag ik om de plantjes water te geven, hoe is het weer daar en hoe verloopt de reis? Hoe vind je dan een rustig vakantiegevoel? Hoe zorg je ervoor dat je jouw vakantie gaat ontspannen en gaat genieten?

Met deze 4 mindfulness tips kun je meer genieten van je vakantie:

1. Eén ding tegelijk

Probeer eens maar één ding tegelijk te doen, dat brengt zoveel rust. In je vakantie kun je dit mooi oefenen, zodat je hier na je vakantie ook profijt van hebt. Als je eet dan eet je, als je loopt dan loop je, als je zit dan zit je en als staat dan sta je. Herinner jezelf eraan!

2. Plan een dag niets in

Doe eens een dag niets. Maak ruimte voor rondkijken of lummelen. Eet als je trek hebt, rust als je behoefte hebt en kom in actie als het nodig is.


3. Dagboek

Hou een klein dagboekje bij waar je iedere dag drie dingen inschrijft waar je dankbaar voor bent. Zo creëer je voor jezelf een moment om terug te denken aan wat een fijne dag je gehad hebt.


4. Genieten

En dit is de allerbelangrijkste. Geniet van je vakantie! Je bent op reis, hier heb je zo naartoe geleefd. Laat je niet afleiden als dingen anders lopen dan gedacht. Er is vast een goede reden voor.


Einde vakantie...en dan?


Ik hoop dat je tijdens je vakantie wat hebt aan deze tips. Wil je na je vakantie verder aan de slag met mindfulness? Op vrijdag 16 september start de 8-weekse Mindfulness training in Zuid-Beijerland, waar je je nu voor aan kunt melden. Elke week komt een ander thema aan bod, zoals 'gedachten zijn geen feiten, 'bewustzijn van je ademhaling en 'omgaan met hindernissen'. Je bent van harte welkom!


42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page