top of page
Zoeken
  • Claudia Andeweg-Tros

Gedachten op zaterdag ochtend


Het is zaterdag ochtend en ik loop om 8 uur in het bos met onze hond. Het wordt vandaag weer een warme dag, dus het is voor de hond lekker om een stuk te wandelen terwijl het nog niet zo warm is.


Het uitlaten van de hond is voor mij een goed moment om na te denken over dingen die er gebeurd zijn of die nog gaan gebeuren. Af en toe kijken of de hond me nog volgt, maar voor de rest kan ik mijn gedachten de vrije loop laten. Over de 15e verjaardag van onze dochter die we gisteren gevierd hebben, nagenieten van mijn fantastische Yoga vakantie naar Lanzarote, over hoe de dag er vandaag uit gaat zien, welke boodschappen ik nog moet doen en over de afronding van mijn Yoga opleiding die morgen gepland staat. Alles komt voorbij.


Wat is dat eigenlijk zonde. Want voor ik het weet ben ik weer thuis en heb ik veel gemist tijdens mijn wandeling. De vogels die fluiten, de kikkers die kwaken, de eendjes die in het water liggen, de zon die steeds hoger aan de hemel staat. Allemaal gebeurtenissen die je alleen waarneemt als je met je gedachten in het huidige moment bent. Waar je aandacht is, daar ben je.


Er zijn gedurende de dag zo veel dingen die we niet bewust meemaken, doordat we met onze gedachten ergens anders zijn. Het gevoel dat je in de auto zit en je je opeens realiseert dat je er al bent. Hoe snel heb ik eigenlijk gereden? Of dat je een stuk pizza wilt pakken en ziet dat de doos al leeg is. Herkenbaar?


Over een uur begint de voetbalwedstrijd van mijn dochter. De laatste van dit seizoen. Wat ga ik doen? Aandachtig kijken naar de wedstrijd, zodat ik aan het eind van de wedstrijd niet hoef te vragen “hoeveel is het eigenlijk geworden” en ik mee kan praten over de mooie actie die ze gemaakt heeft :-).


Fijne zaterdag en geniet van het moment!

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page