top of page
Zoeken
  • Claudia Andeweg-Tros

Hoe houden we ons leven meer in balans

Er zijn verschillende manieren om ons leven meer in balans te houden. Meer rust momenten inlassen op een dag en beter voor onze fysieke en mentale gezondheid zorgen bijvoorbeeld. Maar hoe werkt dat in de praktijk en hoe

hou je dit vol?
  1. Eet gezond en minder vaak: Als je gezond eet, heb je meer energie om de dag door te komen. Door bewust en met regelmaat gezond te eten voel je je energieker. Je lichaam zal je dankbaar zijn dat je ervoor hebt gekozen om het te voeden met gezond voedsel.

  2. Neem regelmatig een pauze. Trek jezelf tijdens een dag eens terug van waar je op dat moment mee bezig bent. Neem een pauze thuis, op school of op het werk. Je zult merken dat je na deze pauze een stuk productiever bent dan voor je pauze. Uiteraard zonder gebruik van mobiel of social media.

  3. Plan privé tijd in in je agenda Je werk of school zijn ongetwijfeld belangrijk, maar je familie en jijzelf zijn ook belangrijk. Soms heb je zoveel verplichtingen, dat je privéleven erbij inschiet. Als dat zo is, plan dan een aantal periodes in die niet kunnen ingenomen worden door werk of school. Blok deze periodes in je agenda.

  4. Ontwikkel goede relaties Maak vrienden en hou échte sociale contacten met mensen waar jij energie van krijgt. Het is wetenschappelijk bewezen dat in onze hersenen geluksstoffen aangemaakt worden als we vrienden ontmoeten.

  5. Doe regelmatig een mindfulnessoefening Door het beoefenen van Mindfulness geef je aandacht aan zaken die er écht toe doen of je gaat zaken bekijken op een andere manier. Je creëert meer rust in je hoofd en verhoogt je concentratie. Je vermindert lichamelijke klachten, zoals spanning, hoofdpijn of vermoeidheid en je weet waar de spanning / stress zit in je lichaam.


Wil je meer weten over mindfulness, wat het voor jou kan betekenen en de effecten ervan?


Op vrijdag 16 september start de 8-weekse mindfulness training, zowel in groepsverband (max 4 personen) als individueel. De training vindt plaats op vrijdagmiddag op een mooie locatie in Zuid-Beijerland.


Wil je liever eerst kennismaken met mindfulness? Meld je dan aan voor de workshop 'Maak kennis met mindfulness' op vrijdag 2 september van 14.00 uur tot 16.00 uur. Tijdens deze workshop laat ik je kennismaken met mindfulness en geef ik praktische tips voor in het dagelijks leven.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page