top of page
Zoeken
  • Claudia Andeweg-Tros

Mindfulness? Nee, dat is niks voor mij?

Mindfulness? Ik heb er wel van gehoord, maar dat is niks voor mij. Mediteren? Nee daar doe ik niet aan. Geen tijd voor.

Dit zijn meestal de reacties zodra het gesprek op mindfulness of meditatie terecht komt. Sommigen denken van mindfulness en meditatie dat het zweverig is, maar er zijn wetenschappelijke onderzoeken naar de resultaten van mindfulness en meditatie gedaan. En die resultaten mogen er zijn!

Ondanks deze vooroordelen, beoefenen toch steeds meer mensen mindfulness. Niet zo gek, want er zijn steeds meer mensen met burn-out klachten. 1 Op de 7 mensen ervaart stress gerelateerde klachten.

Ervaar jij ook stress en herken je de volgende symptomen?:
  • Snel geïrriteerd

  • Moeite met concentreren

  • Vergeetachtig

  • Slapeloosheid

  • Weinig energie

Dan is het beoefenen van mindfulness wellicht wat voor jou. Met mindfulness leer je beter naar je lichaam te luisteren en het leert je beter te voelen. Het is een training in aandacht. Je leert in contact te komen met het hier en nu.


Ook als je geen van bovenstaande symptomen ervaart is het beoefenen van mindfulness ook wat voor jou. Het helpt je om minder afgeleid te zijn en je meer op het heden te richten. Dit zorgt voor meer focus en concentratie. Maar het helpt je ook om meer te genieten.


Wil je ook ervaren wat mindfulness voor jou kan betekenen? Op vrijdagmiddag 16 september start de 8-weekse mindfulness training. Elke week komt een ander thema aan bod. Er zijn nog 2 plaatsen vrij.


Twijfel je nog? Dan geef ik op vrijdag middag 2 september om 14 uur een workshop over mindfulness. Je kunt je zowel voor de training als voor de workshop aanmelden via mijn website: www.trotsinbalans.nl.


De training en workshop vinden plaats in Zuid-Beijerland.

Bron over wetenschappelijk onderzoek:

https://www.vmbn.nl/wat-is-mindfulness/wetenschap/onderzoek/

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page