top of page
Zoeken
  • Claudia Andeweg-Tros

Zullen we elkaar ont-moeten?

Telefonisch, online of buiten de deur afspreken voor een kopje koffie of thee?

Niks moet uiteraard, want bij mindfulness draait het nou juist niet om moeten.


We leven in een maatschappij waar alles steeds sneller en beter moet. Zowel thuis als op het werk moeten we veel. Meestal nog geen eens van een ander, maar we moeten veel van onszelf. We hebben een hoofd vol gedachten en er komt geen eind aan onze to-do list. Herken je dat?

Ont-moeten, dus minder moeten van jezelf is de eerste stap naar meer balans. Jezelf weer ontmoeten.


Bewust aandacht hebben voor wat zich nu in en om jou afspeelt, zonder het meteen te willen veranderen of er een oordeel over te hebben. Aandacht hebben voor de mooie (soms kleine) momenten, zoals de zon die schijnt, een glimlach van iemand die je tegenkomt of een heerlijke kop koffie. Deze moment die we vaak missen doordat we in gedachten zijn.


Met bewuste aandacht zie je de dingen meer zoals ze echt zijn en leer je afstand te nemen van gedachtenspinsels en automatische reacties. Je gaat opmerken dat je ook anders kan omgaan met bepaalde situaties, gevoelens of gedachten, waardoor je minder stress en meer grip op je leven ervaart.


Mindfulness is geen snelle oplossing. Het vraagt om een open, nieuwsgierige houding en ook een stukje tijdsinvestering. Maar één ding is zeker, wat je erin stopt aan tijd en energie, haal je er ook weer uit!


Wil je jezelf ook ont-moeten?

Neem dan contact met me op, zodat ik je meer kan vertellen over hoe jij kunt gaan starten met mindfulness. Misschien is de 8-weekse training die weer start in november wat voor jou. Ik ontmoet je graag!


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page